Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii își pot plăti taxele și impozitele locale din 14 ianuarie

Locuitorii municipiului Arad își pot plăti taxele și impozitele locale aferente anului 2019 începând cu data de 14 ianuarie, a anunțat Primăria Municipiului.

Pentru plata taxelor și impozitelor, arădenii au la dispoziţie următoarele modalităţi de plată: cea cu numerar, prin POS, respectiv plata online.

Plata cu numerar sau card bancar se poate face la toate casieriile Direcţiei Venituri: pe strada Mucius Scaevola nr. 11, pe Bulevardul Revoluţiei nr. 75, în incinta Palatului Cenad, şi la sediul din Piaţa Fortuna.

Programul este de luni până joi între, orele 8.00 – 18.00, iar vineri între orele 8.00 – 16.00.

Serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale este disponibil şi la toate oficiile poştale din municipiu.

„Plata prin POS rămâne una dintre cele mai sigure metode de plată a dărilor locale. La efectuarea tranzacţiei nu se percepe comision suplimentar, securitatea datelor este 100% asigurată, iar contribuabilul este scutit de grija buzunarelor pline de numerar. De departe una dintre cele mai comode metode de plată a taxelor şi impozitelor locale este cea online.

Pentru a plăti online taxele şi impozitele locale, intraţi pe  pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad, www.primariaarad.ro şi accesaţi Platforma de contact – Plăteşte online a Direcţiei Venituri. Vestea bună este că plăţile online pot fi efectuate încă de vineri, 11 ianuarie 2019. Această modalitate de plată câştigă tot mai mult teren în Arad, trendu-ul achitării dărilor locale din faţa calculatorului,  fiind unul pozitiv“, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Municipiului Arad.

Sistemul de plată online este activ încă din 2009, Aradul fiind printre primele oraşe din ţară care punea la dispoziţia cetăţenilor aceste serviciu modern. Numărul utilizatorilor a crescut constant, de la 1.095 în primul an, la 11.786 în 2018,  iar încasările online au fost de peste 10 ori mai mari anul trecut decât în 2009 (8,1 milioane lei în 2018, față de aproape 609.000 lei în 2009).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.