Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii infectaţi cu COVID-19 care nu mai pot fi primiţi la Timişoara, trataţi la Arad

Prefectura a anunţat, joi, că Secția TBC din municipiul Arad va fi operaţionalizată la capacitate maximă, iar în „situaţia în care pacienţii arădeni nu vor mai avea acces la serviciul medical de la Timişoara, aceştia vor fi primiţi şi trataţi“ la unitatea medicală pregătită în Arad.

În cadrul unei întâlniri între autorităţile arădene şi Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care a avut loc joi, au fost adoptate unele măsuri „pentru primirea arădenilor suspecţi de infestare cu COVID-19“.

Conform unui comunicat al Prefecturii, Consiliul Judeţean şi Primăria Arad alocă în total două milioane de euro pentru achiziţionarea de urgenţă a cantităţilor necesare de materiale de protecţie pentru întregul personal medical care va trata pacienţi afectaţi de noul coronavirus. De asemenea, vor fi asigurate stocuri pe o perioadă de cel puţin trei luni.

Vor fi operaţionalizate la capacitate maximă Secția TBC din cartierul Grădiște şi Secţia Balneo-Fizioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Totodată, va avea loc „reinstruirea urgentă a personalului medico-sanitar de către medicul şef/coordonator şi asistentul şef/coordonator privind măsurile  de utilizare a echipamentului de protecţie“.

Autorităţile vor creşte şi capacitatea de diagnosticare clinică în serviciul de triaj al SCJU Arad, prin mobilizarea medicilor de familie, inclusiv a medicilor care desfăşoară activitate medicală pe centrele de permanenţă.

Prefectura a mai anunţat că personalul medical va beneficia de cazare la un hotel, dacă solicită acest lucru, pentru a nu pune în pericol propriile familii.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara, dr. Voichiţa Lăzureanu, a declarat, joi, că au fost înaintate solicitări către Ministerul Sănătăţii, Prefectura Timiş, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş şi DSP-urile judeţelor Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, pentru ca pacienţii cu COVID-19 din respectivele judeţe să nu mai fie aduşi la Timişoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.