Ziarul electronic al arădenilor

Arădean pus sub control judiciar după ce a încercat să mituiască un poliţist

Un bărbat din Arad, oprit de poliţişti în timp ce conducea un autoturism cu o viteză mai mare decât limita legală, pe DN 64, a fost plasat sub control judiciar, după ce a încercat să mituiască un poliţist din Olt.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), şoferul a fost depsitat, miercuri, circulând cu 109 kilometri la oră şi i-a oferit poliţistului suma de 100 de euro, pentru a nu fi sancţionat.

Agentul de poliţie rutieră l-a denunţat pe şofer, acesta fiind acum cercetat pentru dare de mită.

„Din cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Arad, a condus un autoturism pe raza localității Grădinari, cu viteza de 109 km/h. Pentru a nu-i fi reținut permisul de conducere și a nu fi sancționat pentru lipsa dovezii înlocuitoare certificatului de înmatriculare, conducătorul auto a oferit polițistului care completa procesul-verbal de sancționare, suma de 100 de euro. Polițistul a sesizat imediat situația la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt, fiind luate măsurile legale de administrare a probatoriului”, arată DGA.

Față de conducătorul auto, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.