Ziarul electronic al arădenilor

Arădean prins în timp ce transporta 23 de migranți

Un tânăr din Arad este cercetat pentru trafic de migranți, după ce a fost depistat în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 23 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Autoutilitara condusă de tânărul în vârstă de 21 de ani a fost oprită la frontiera cu Serbia.

„Lucrătorii Poliţiei de Frontieră au oprit, în localitatea Ferendia, o autoutilitară înmatriculată în România, la volanul căreia se afla un cetăţean român, în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad. În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat faptul că în interior se aflau 23 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care cetăţenii străini şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări“, a informat Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 23 de pasageri sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, paisprezece dintre aceştia fiind bărbaţi, cinci femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, iar minorii între 15 şi 18 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de arădean din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul acestuia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 23 de cetăţeni străini.

De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.