Ziarul electronic al arădenilor

Apelul Companiei de Apă Arad: „Nu aruncați șervețelele umede în toaletă!“

Compania de Apă Arad avertizează populația cu privire la faptul că șervețelele umede aruncate în toaletă produc periodic blocaje în funcționarea la parametri optimi a sistemului de canalizare.

Conform instituției, în primele săptămâni ale acestui an, echipele Companiei de Apă Arad au intervenit la zeci de adrese pentru a desfunda canalizarea.

„În timpul intervențiilor, angajații CAA au îndepărtat cantități foarte mari de șervețele umede din canale. Compania de Apă Arad atrage din nou atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă servețelele umede pentru sistemul de canalizare. Toate tipurile de șervețele umede, atât cele pentru igiena mâinilor cât și cele pentru igiena intimă sau cele destinate bebelușilor, trebuie aruncate în coșul de gunoi. Acestea nu se dizolvă în apă și ajung să se depună pe conducte, blocând funcționarea stațiilor de pompare ape uzate“, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă Arad.

Conform sursei citate, Compania de Apă Arad va interveni de fiecare dată când sunt constatate disfunctionalități.

„Utilizatorii sunt primii și cei mai afectați de această situație si, de aceea, Compania face un nou apel: e strict interzis a se arunca în vasul de toaletă orice alte materiale, în afară de hârtia igienică“, este mesajul transmis de CAA.

În caz de nevoie, dispeceratul Canal al Companiei de Apă Arad poate fi apelat de luni până duminică, între orele 7.00 – 23.00.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.