Ziarul electronic al arădenilor

Apel umanitar. Un copil de 3 ani are nevoie de ajutor financiar pentru un tratament medical

În inima tumultoasă a vieții, există povești care ne smulg din cotidian și ne amintesc de forța umanității și de puterea speranței.

Una dintre aceste povești este cea a micuțului David Rebiga și a familiei sale, o familie care luptă neîncetat împotriva unei boli rare și necruțătoare. Francisc și Cristina, părinții lui David, ne împărtășesc povestea lor, un drum anevoios către lumină și speranță.

Declaratia mamei, Elena Cristina, ne atinge inimile: „Privindu-l pe David, inima mea se umple de durere și speranță în același timp. Este atât de mic, dar lupta sa este uriașă. Fiecare zâmbet ne dă forța de a merge mai departe, fiecare progres, oricât de mic, este o victorie împotriva unei boli care i-a furat atât de mult. Ne dorim mai mult decât orice să-i putem oferi o șansă la o viață normală, să crească, să exploreze lumea în propriile lui termeni. Vă rugăm, ajutați-ne să-i oferim această șansă”.

David, la doar 3 ani, se confruntă cu o boală genetică mitocondrială SUCLG1, care îi limitează sever abilitățile fizice și cognitive. Deși diagnosticul este descurajator, speranța vine din partea unui studiu clinic la Montreal Children’s Hospital, parte a McGill University Health Centre, unde David a fost acceptat pentru a participa la un tratament experimental.

Acest studiu oferă o fărâmă de speranță, posibilitatea ameliorării simptomelor și, poate, a unei vieți mai bune.

În această poveste de speranță și curaj, nu putem să nu ne gândim și la Antonia, sora lui David, care împărtășește aceeași luptă grea împotriva aceleiași boli rare. La fel ca fratele ei, Antonia are nevoie de sprijin și de acces la tratamente care pot îmbunătăți calitatea vieții sale. Familia Rebiga se pregătește acum pentru o nouă călătorie, de data aceasta spre America, unde Antonia are șansa de a participa la un alt studiu clinic care promite noi speranțe pentru condiția sa.

Lupta familiei Rebiga nu este doar pentru David, ci pentru amândoi copiii lor, fiecare dintre ei având propriul drum dificil de urmat în căutarea vindecării. Aceste călătorii sunt pline de provocări, atât emoționale, cât și financiare. Costurile asociate cu participarea la aceste studii clinice, împreună cu călătoriile internaționale și cazarea pe termen lung, sunt copleșitoare pentru orice familie.

Familia Rebiga se confruntă cu provocări financiare majore în încercarea de a acoperi costurile necesare participării la studiu, estimând nevoia urgentă de 20.000 de euro. Cheltuielile includ călătorii frecvente între România și Canada, cazare și alte costuri asociate tratamentului.

Apelăm la generozitatea și compasiunea dumneavoastră pentru a sprijini participarea lui David la acest studiu vital. Orice contribuție poate face o diferență semnificativă în viața lui David și a familiei sale.

Dacă doriți să contribuiți, iată detaliile necesare pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „Salvează o inimă”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să menționați „David Rebiga” în detaliile plății.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Salvează o inimă”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.