Ziarul electronic al arădenilor

Apel umanitar. O fetiță de 8 luni are nevoie de ajutor financiar pentru o operație

Viața micuței Evelin Dumitrache a fost marcată de provocări uriașe încă de la naștere.

Această fetiță adorabilă, în vârstă de doar 8 luni, a fost diagnosticată la doar o lună de viață cu Tetralogie Fallot, o afecțiune gravă a inimii. De atunci, fiecare zi a fost o luptă pentru supraviețuire și pentru a-i oferi șansa la o viață normală.

Cu inima strânsă, părinții ei au căutat neîncetat soluții și tratamente, înfruntând dificultăți de neimaginat.

Evelin a fost un copil dorit și iubit încă dinainte de a se naște. În timpul sarcinii, mama ei, Anina Dumitrache, a trecut prin momente dificile, având complicații care au pus în pericol atât viața ei, cât și a fetiței. La 12 săptămâni, riscul de avort spontan le-a adus în pragul disperării, iar la 28 de săptămâni, riscul de naștere prematură le-a ținut cu sufletul la gură. Cu toate acestea, Evelin s-a născut la termen, dar la externare au descoperit că are un suflu cardiac de gradul 2-3 din 6.

„Bună ziua, mă numesc Anina Dumitrache, iar Evelin este ultimul copil din cei cinci pe care îi am. La o lună de la naștere, a fost diagnosticată cu Tetralogie Fallot. În timpul sarcinii, am avut câteva complicații: la 12 săptămâni am avut risc de avort spontan, apoi la 28 de săptămâni risc de naștere prematură. Am născut la termen, dar la externare ni s-a spus că are un suflu de gradul 2-3 din 6.

De la vârsta de 2 săptămâni, Evelin a început să răcească des și să facă viroze care, netratate cu antibiotice, o lăsau fără respirație. Mergând la urgențe din cauza respirației foarte slabe, la 2 săptămâni mi s-a recomandat să mergem urgent la un cardiolog. Simțind că ceva nu este în regulă, am mers la un medic privat recomandat de pediatru. La o lună, primul consult a confirmat diagnosticul de Tetralogie Fallot, care poate fi tratat numai prin intervenție pe cord deschis.

Am consultat mai mulți medici de stat și privați pentru a ne convinge că acest diagnostic dureros este real. În cele din urmă, toți au confirmat același lucru. A urmat o perioadă foarte grea în care Evelin nu avea voie să plângă, riscând crize de invinetire sau chiar să rămână fără aer. Aveam încă patru copii de îngrijit, dar mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost mai rău de atât.

De la o lună, Evelin este sub tratament care a ajutat-o să nu facă crize, deși în ultima lună a început să le facă chiar și cu tratament. Controalele au fost lunare pentru a-i ajusta dozele și pentru a se asigura că crește suficient pentru a rezista operației. Pe 11 iunie 2024, am fost internați pentru operație, dar, din păcate, din cauza infecțiilor și lipsei de locuri la ATI, nu a putut fi operată. Ni s-a recomandat să căutăm ajutor în altă parte.

Dumnezeu ne-a ajutat și am găsit pe cineva care ne-a pus în legătură cu Profesorul Emine Tireli din Turcia. Avem nevoie urgentă de suma de 17.088 euro, costul operației. Este foarte greu pentru noi și nu avem putere financiară, de aceea apelăm la Asociația «Salvează o inimă» pentru ajutor. Evelin merită să trăiască și să aibă o șansă la o viață normală. Vă rog să vă gândiți la Evelin ca și cum ar fi copilul dumneavoastră, merită dreptul la o nouă șansă!”, ne-a declarat mama micuței

Cum puteți ajuta

Evelin este un copil adorabil, plin de viață, care merită să crească sănătoasă și fericită. Cu sprijinul vostru, putem să-i oferim șansa la o viață normală. Fiecare contribuție, indiferent de mărime, contează enorm și ne ajută să acoperim costurile operației salvatoare.

Vă mulțumim din inimă pentru sprijinul vostru! Împreună, putem oferi Evelin șansa la o viață normală și fericită, la împlinirea visurilor ei și la un viitor plin de speranță și lumină. Fiecare gest de bunătate și solidaritate contează și ne aduce mai aproape de ziua în care vom putea spune că această luptă a fost câștigată. Evelin și familia ei își pun toate speranțele în generozitatea voastră. Haideți să fim alături de ea și să-i oferim șansa de a trăi și de a se bucura de copilărie!

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „Salvează o inimă”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: DUMITRACHE EVELIN.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Salvează o inimă”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.