Ziarul electronic al arădenilor

Angajatori din Arad, amendaţi pentru că nu respectau normele de prevenire a răspândirii COVID-19

Zece angajatori din 40 verificaţi în ultimele 48 de ore de către inspectorii de muncă din Arad au primit amenzi în valoare totală de 12.000 de lei, după ce autorităţile au constatat că nu se respectau normele privind prevenirea răspândirii COVID-19 la locul de muncă.

Echipe ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad au desfăşurat acţiuni prin care au verificat dacă la locul de muncă se iau măsurile obligatorii de protecţie sau de distanţare fizică între angajaţi.

„S-a urmărit cu precădere limitarea contactului cu alte persoane la maximum 15 minute, la o distanţă de minimum 1,5 metri şi afişarea la intrare şi în cele mai vizibile locuri din unitate a regulilor de conduită obligatorie pentru angajaţii şi pentru toate persoanele care intră în spaţiul organizat de angajator cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu acest virus. Aceste acţiuni fac parte din activitatea de prevenire şi control pe care inspectorii de muncă o desfăşoară intens de la începutul pandemiei, pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă a lucrătorilor“, a declarat, joi, directorul ITM Arad, Ecaterina Isac.

Potrivit Legii 55/2020, sancţiunea pentru nerespectarea de către operatorii economici a măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19 este cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei.

În urma controalelor, inspectorii au constatat şi alte nereguli, cum ar fi munca nedeclarată. Astfel, celor 40 de societăţi verificate li s-au aplicat, în total, 170 de sancţiuni, cu o valoare de aproape 100.000 de lei, respectiv în medie patru amenzi pentru fiecare unitate verificată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.