Ziarul electronic al arădenilor

Analiza situaţiei epidemiologice pe judeţe, făcută publică. VEZI situația în Arad, înainte de începerea anului școlar

Analiza situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ, care cuprinde numărul de cazuri nou confirmate de COVID-19 în ultimele 14 zile, inclusiv 6 septembrie, realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost făcută luni publică.

Aceasta este necesară pentru stabilirea scenariului privind începerea noului an şcolar.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii, 43 de localităţi se încadrează în scenariul roşu, cele mai multe fiind în judeţul Arad: Șiștarovăț, Pleșcuța, Moneasa, Dezna, Buteni, Conop, Bârsa și Tauț.

De asemenea, 410 localităţi sunt în scenariul galben, iar 2.728 de localităţi sunt în scenariul verde. Localitățile din județul Arad sunt: Sebiș, Chisindia, Ineu, Șofronea, Vârfurile, Cărand, Vinga, Apateu, Archiș, Ghioroc, Bârzava, Almaș, Șimand, Zărand, Sintea Mare și Olari.

În funcţie de această evaluate unităţile şcolare şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă vor decide scenariile după care va începe şcoala.

În Bucureşti, incidenţa este de 1,12.

„Astăzi, 7 septembrie 2020, toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor informa Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti,  respectiv senatele universitare ale instituţiilor de învăţământ superior şi Comitetele Judeţene / al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până la data de 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ în parte, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, conform Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii 5487/1494/ 01.09.2020”, a transmis MInisterul Sănătăţii.

Comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6.09.2020)  realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică din data de 7 septembrie,  ora 10.00.

VEZI situatia pe judete

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.