Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi date de Protecţia Consumatorilor unor magazine Lidl din Arad

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Arad au dat 27 de amenzi în valoare de 395.000 de lei, după ce au verificat nouă magazine Lidl din judeţ, unde au descoperit o serie de nereguli, între care vânzarea de produse expirate, produse depreciate calitativ sau cu altă greutate decât cea de pe etichetă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad, în ultima perioadă a fost verificată reţeaua de supermarketuri Lidl, după ce anterior s-au făcut controale în alte lanţuri comerciale.

„Au fost controlate toate cele nouă locaţii Lidl de pe raza judeţului Arad. S-au aplicat 27 amenzi contravenţionale în valoare de 395.000 de lei, şapte avertismente, cărora li s-au adăugat şi măsurile complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor (doar sectoarele de back-off din unele locaţii – n.r.); oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de 440 de kilograme produse alimentare neconforme; şase măsuri de încetare a practicilor comerciale incorecte“, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, printre neregulile constatate de comisari se numără: nerespectarea procedurilor sigure la zona de back-off; vitrine de mezeluri neigienizate; fructe-legume şi alte produse depreciate calitativ; comercializare de produse expirate; agregate frigorifice de expunere produse congelate neigienizate.

Totodată, în zona non-food s-au găsit afişe având menţionate reduceri pentru ultimele bucăţi, cu procente de până la 50%, dar nu s-a putut dovedi că reducerile sunt reale, fiind considerată „practică comercială incorectă“.

Comisarii au mai constatat că unele mezeluri nu au greutatea declarată pe etichetă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.