Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri europarlamentare şi locale comasate. Listă comună PNL-PSD la europarlamentare; candidaturi separate la locale

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în 9 iunie iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale, a anunţat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului.

„Decizia coaliţiei este de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finală, care, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună”, a declarat Ciucă la Palatul Parlamentului.

„Românii îşi doresc stabilitate, îşi doresc linişte, îşi doresc să îşi vadă de viaţa de zi cu zi şi cred că în astfel de momente partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu în ceea ce înseamnă stabilitatea ţării. Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat din 2021 când această coaliţie şi-a asumat guvernarea, reuşind să treacă România prin crize suprapuse şi să îndeplinească obiectivele din programul de guvernare, aşa cum ni l-am asumat”, a mai spus liderul PNL.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că această variantă agreată de către cele două partide este singura prin care cele două formaţiuni pot face faţă unui val extremist, iar decizia comasării alegerilor europarlamentare şi locale nu este una împotriva democraţiei, ci pentru democraţie.

„Am dovedit şi noi şi liberalii că putem să luăm decizii în momente dificle, nu ale noastre ca şi persoane, entităţi politice, ale României, în primul rând. A fost criză pandemică, criză energetică, război la graniţă, au fost exerciţiile financiare. Vorbim de dezvoltarea României. O putere politică pentru a-şi asuma aceste lucruri trebuie să fie votată de cât mai mulţi români. Prezenţa cea mai mare la alegeri este prezenţa de la locale. Alegerile locale prezintă interesul cel mai mare al cetăţeanului.

Că am decis să facem comasarea nu este împotriva democraţiei, este pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în faţa românilor. Am decis să avem şi o alianţă electorală şi pentru lista de europarlamentare. Este evident că numai cele două mari partide se pot uni şi pot face faţă unui val extremist. Niciuna dintre cele două forţe politice nu se pot angaja singure în aceasăt luptă. E vorba de stabilitate României, de coerenţă, de asumare şi este vorba de drumul României, nu neapărat de astăzi, ci de viitor”, a explicat Marcel Ciolacu, în conferinţa de presă susţinută, miercuri, la Parlament, împreună cu Nicolae Ciucă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.