Ziarul electronic al arădenilor

Alegerea cazii potrivite pentru baie

Daca renovezi si doresti sa instalezi o noua cada in baie, afla ce optiuni sunt disponibile. Trebuie sa te informezi cu privire la materialul cazii, optiunile de instalare si tipul de cada, pentru a face cea mai potrivita alegere.

Gaseste cada potrivita pentru tine

Unele cazi au foarte multe functii, in timp ce altele se concentreaza pe simplitate. Lasa utilizarea principala sa dicteze selectia ta, pe masura ce determini ce functioneaza cel mai bine pentru casa si familia ta.

Standard: acest accesoriu foarte accesibil la pret, se gaseste adesea in foarte multe variante si este o combinatie de cada cu dus; aceste cazi sunt disponibile in toate magazinele, si pot fi instalate cu usurinta langa perete.

Jacuzzi si cazi cu hidromasaj: gandeste-te la aceasta cada ca o optiune de masaj terapeutic in casa ta. Un jacuzzi forteaza apa prin jeturi amplasate strategic, iar un vas de aer impinge un curent linistit si constant de aer in apa. Cu instalatiile sanitare suplimentare necesare, jacuzzi-urile tind sa fie mai scumpe decat o cada cu aer. Viziteaza goodbath.ro si discuta cu un profesionist pentru a determina ce cada cu hidromasaj potriveste cel mai bine pentru tine si spatiul pe care il ai in baie.

Cada adanca: Dimensiunile adanci permit corpului sa fie complet scufundat. Aceasta cada poate fi incorporata sau freestanding, in functie de preferinte.

Metode de instalare

O cada noua poate transforma un spatiu pur functional, intr-un punct focal uimitor. Daca incepi de la zero o baie, selecteaza o metoda de instalare care functioneaza cel mai bine cu spatiul pe care il ai.

Platforma – Cazile realizate pentru instalarea pe platforma se incorporeaza pe o structura, construita in mod obisnuit pentru cada respectiva, si este adesea adiacenta dusului. Aceasta metoda functioneaza bine cu jacuzzi si cazile cu hidromasaj, deoarece spatiul de sub punte poate gazdui si ascunde pompele, instalatiile sanitare si hardware-ul, care raman accesibile cu ajutorul unui panou detasabil.

Freestanding – Dupa cum sugereaza si numele, o cada freestanding sta singura pe podeaua baii fara sprijin suplimentar, creand un impact vizual uimitor. O astfel de instalare trebuie sa fie amplasata aproape de liniile sanitare, asa ca intreaba un designer daca aceasta optiune ar putea functiona in spatiul tau.

Tipuri de materiale

Diferite materiale de cazi ofera diferite avantaje, la diferite preturi. Nu toate cazile vin in toate materialele. Cazile din acril sunt foarte usoare, au un aspect lucios, si sunt accesibile la pret. Fiind un material usor, este perfect pentru jacuzzi si cazile cu hidromasaj. Reparatiile sunt foarte usor de facut, fata de suprafetele din portelan.

Portelan pe otel: aceste cazi retin caldura si au un aspec frumos, la fel ca cele din fonta, dar au o greutate mai mica. Insa, sunt predispuse la crapaturi si rugina, la fel ca cele din fonta.

Fonta: o cada din fonta este una dintre cele mai durabile accesorii pentru baie. Dar, atunci cand greutatea sa este combinata cu apa, ar putea fi necesara o intarire structurala. Este posibil ca podeaua casei tale sa nu reziste la o asemena greutate, deci intreaba un designer inainte sa faci achizitia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.