Ziarul electronic al arădenilor

Alarmă falsă. Pompierii arădeni, chemați la un incendiu inexistent

Pompierii arădeni au fost solicitați, luni, să intervină pentru stingerea unui incendiu generalizat la un imobil din municipiul Arad, dar când au ajuns la adresa indicată nu au găsit nici o casă în flăcări.

Conform ISU Arad, luni, la ora 13.30, un bărbat a apelat SNAU 112 și a anunțat un incendiu generalizat la o casă situată pe strada Ana Ipătescu din municipiul Arad.

„Dispeceratul ISU a alocat la caz două autospeciale se stingere, o autospecială SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă, doi ofițeri și 10 subofițeri. Doar că, sosiți la fața locului, pompierii nu au găsit nici un incendiu“, a informat ISU Arad.

Pompierii au verificat strada, au discutat la proprietarii caselor din zonă, care au spus că nu au văzut nici un incendiu.

„Mai mult decât atât, pentru că în același timp a fost anunțat un posibil înecat, fiind excutată o misiune de căutare, a fost chemat în baza de la Arad echipajul de stingere  de la Punctul de Lucru din Vladimirescu. Noi suntem aici 24/24 pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, iar apelarea numărului unic de urgență trebuie făcută doar în caz de urgență. În timpul în care 4 echipaje se deplasează la o alertă falsă, alți semeni de ai noștri pot avea nevoie de ajutor, iar noi să nu putem răspunde solicitări pentru că nu mai avem forțe disponibile“, este mesajul transmis de ISU Arad.

Autoritățile face cercetări pentru a găsi persoana care a apelat la 112, pentru a anunța că pe strada Ana Ipătescu este un incendiu la o casă. „Se fac verificări pentru identificarea apelantului“, a anunțat IPJ Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.