Ziarul electronic al arădenilor

Ai decis să muncești în afară pentru a trimite bani familiei acasă? Iată 3 dintre sentimentele pe care le încearcă cel mai des cineva care a ales să lucreze în străinătate

În special după anii 1990, a pornit un val al celor care au căutat cu disperare să plece de pe tărâmul unei foste țări comuniste, în care abținerea și suferința deveniseră ideologii naționale.

La acea vreme, România nu avea mai nimic de oferit din punct de vedere financiar oamenilor săi, fiind venită după o perioadă de raționalizare și foamete în masă. Multe nedreptăți au îndurat cei ce la acea vreme abia își făceau timid drum pe culoarele școlilor, sau a liceelor.

Tocmai din acest crez puternic al ideii că „la noi în țară nu se poate mai bine” mulți tineri au ales să plece în Occident, unde cei mai mulți au rămas și astăzi.

Cum, un val de revoltă are nevoie de timp pentru a se calma, iar atunci când această calmare are loc, pot apărea și gânduri mai raționale și mai calculate, mulți din cei ce au plecat în anii trecuți, astăzi resimt dorul țării natale, fapt ce vine, de multe ori la pachet și cu o posibilă neșansă de integrare în țara adoptivă.

Dacă te numeri printre cei ce au plecat și încă mai poartă adesea, în sinea lor, dorul de casă, ori dacă ești curios să afli care sunt principalele stări prin care trece o persoană care se află la mare depărtare de țara natală, acest articol este pentru tine!

3 cele mai întâlnite sentimente pe care le au cei ce au decis să plece din țară

Entuziasmul

Poate sună contradictoriu, și chiar ironic, dar cei mai mulți dintre oamenii care au decis să plece din țară pentru a-și găsi de lucru în străinătate, experimentează mai mereu, imediat după ce au ajuns la destinația dorită, entuziasmul. Acum au parte de noutate, atât în ceea ce privește cultura, cât și oportunitățile.

Această primă etapă ține undeva la 6 luni, poate chiar un an, depinzând de personalitatea fiecăruia.

Dorul de casă

Când au terminat cu prima etapă, și s-au obișnuit deja cât de cât cu felul în care le va decurge viața de acum încolo, cei mai mulți dintre cei plecați în afară la muncă încep să resimtă un dor tot mai acut de casă. Comparând mâncarea de acolo, cu locurile ce le par în continuare la fel de străine și lipsite de emoție ca în prima zi, aceștia își dau seama că le lipsesc întocmai oamenii dragi, ce le făceau viața mai frumoasă.

Dacă, spre exemplu ți-ai găsit o slujbă mai bine plătită în Italia, iar acum ești nevoit să faci naveta odată la ceva timp, pentru a te mai bucura din când în când de câteva momente de familiaritate, poți alege să călătorești din țară folosind serviciul de transport de persoane din România către Italia de pe site-ul celor de la tabitatour.ro, în acest fel poți ajunge la cei dragi, bucurându-te de cel mai bun preț de pe piață!

Sentimentul că nu au pe nimeni lângă ei

Cu toate că multe nații sunt prietenoasă și bine educate, nimic nu se compară cu spiritul cald românesc prin care cei legați de același sânge al neamului ajung să formeze legături. În cazul în care te confrunți cu un astfel de sentiment, și parcă te grăbești să-ți formezi noi legături, amintește-ți că prieteniile de acasă le-ai format în ani de zile, așadar încearcă să nu ai așteptarea nerealistă de a te simți în primele luni, cu niște străini, precum te simți acasă, printre oamenii dragi.

Ambiția pentru un trai mai bun, și confortul pentru un trai sigur nu corespund aceluiași scop. Depinde de fiecare dintre noi ce prețuiește mai mult, și pe ce baze își dorește să-și contureze viața!

sursa foto: pixabay.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.