Ziarul electronic al arădenilor

Află care sunt cele 5 principii de bază ale rutinei de skin care pe care nu trebuie să le încalci

Un ten frumos este dorința multora dintre femei, însă destul de puține dintre ele sunt dispuse să depună eforturile necesare în acest sens. Pentru a ajunge la acel stadiu în care ai scăpat de imperfecțiuni, iar pielea ta este luminoasă și netedă, este nevoie de răbdare și de disciplină.

Cu ajutorul soluțiilor potrivite, în timp, poți avea tenul la care visezi. Dacă vrei să obții rezultatul dorit, în în considerare urmarea regulilor enumerate mai jos.

Descoperă cele 5 principii pe care le promovează toți cei care au reușit să aibă un ten sănătos și aspectuos

  1. Curăță și hidratează.

Cele două etape esențiale în rutina de skin sunt, fără niciun dubiu, cea de curățare și cea de hidratare. Dacă orice alt pas al îngrijirii poate fi omis fără consecințe importante, acestea două trebuie realizate cu mare grijă în fiecare dimineață și seară. La finalul zilei este indicat să urmezi o curățare în doi pași: îndepărtarea machiajului și curățarea tenului, folosind produse specializate. Hidratarea este și ea vitală, deoarece oferă strălucire pielii, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și a apariției ridurilor.

  1. Folosește crema de protecție solară dacă ieși din casă.

Deși puține persoane iau în serios această recomandare, ea este cât se poate de serioasă. Razele ultraviolete sunt responsabile pentru un procent copleșitor al ridurilor care apar pe față. Toamna și iarna poți utiliza un produs cu factor de protecție 30, iar primăvara și vara este necesar să aplici o soluție cu factor de protecție peste 50. Pentru ca eficiența să fie una ridicată, acest pas trebuie realizat cu 20 de minute înainte de a aplica fondul ten și de a te expune la soare.

  1. Utilizează substanțe active pentru a scăpa de probleme tenului.

Dacă ai anumite probleme specifice, precum melasma, acneea, petele de culoare sau altele, apelează la produse care conține activi eficienți. Nu încerca să le rezolvi prin metode tradiționale, ci apelează la soluții dovedite clinic. Retinolul, niacinamidele și nu numai, vin în ajutorul persoanelor care vor să-și îmbunătățească aspectul tenului, fără a-i distruge bariera de protecție. Introduce aceste produse treptat în rutina ta și vei avea parte de rezultate garantate.

  1. Folosește produse cu ingrediente care nu sunt nocive.

Atunci când îți compui rutina de îngrijire, alege acele opțiuni care nu au o listă interminabilă de elemente. De asemenea, ai grijă ca acestea să nu conțină deloc parfum și alcool sau doar în cantități foarte mici. Acestea sunt iritante și îți pot afecta tenul. Orientează-te către cosmetice naturale și produse care nu încarcă pielea în mod inutil.

  1. Nu interveni asupra acneei decât cu produse special create pentru această problemă.

Dintre toate complicațiile pe care le poți suferi în ceea ce privește tenul, acneea este probabil cel mai des întâlnită. Aceasta apare la toate grupele de vârstă, indiferent de sex. De aceea, este important să știi că nu trebuie să intervii asupra acestei pentru a îndepărta semnele nedorite cu mâna sau cu alte instrumente. Cu fiecare greșeală pe care o faci în gestionarea acneei, aceasta te va supăra pentru mai multă vreme.

Așadar, respectă acest 5 reguli de bază ale rutinelor de skin care, iar tenul tău își îmbunătăți vizibil aspectul!

sursa foto: pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.