Ziarul electronic al arădenilor

Afla acum ce trebuie sa faci pentru a deveni intreprinzator in 2019

Multi romani nu sunt bogati pentru ca nu au castigat la loto si nici nu au primit mosteniri mari de la rudele din America. Astfel, sunt nevoiti fie sa se angajeze la o firma de stat sau privata, fie sa isi puna la punct propria afacere.

Cu ajutorul talentului si puterii de munca vor reusi in scurt timp sa obtina venituri suficiente pentru o viata indestulata alaturi de familia lor.

Dintre romanii talentati in afaceri, unii nu indraznesc sa intre in randul intreprinzatorilor din diferite motive, cele mai dese intalnite fiind dificultatea in infiintarea firmei si a obtinerii resurselor financiare necesare. Cei aflati in aceasta situatie nu trebuie sa renunte la piedicile puse in cale de birocratie, de banci sau de alte persoane din jur, ci sa persevereze pentru ca doar asa succesul poate deveni realitate.

Iata 5 pasi obligatorii pentru a deveni afacerist!

Pentru incepatorii in domeniu, exista doua optiuni atunci cand demareaza proiectul: sa devina persoane fizice autorizate sau sa infiinteze o microintreprindere cunoscuta sub numele de SRL. Prima optiune pare mai usor de pus in practica si este mai tentanta, dar veniturile obtinute in acest mod sunt limitate.

A doua optiune presupune cheltuieli suplimentare, insa permite dezvoltarea afacerii si obtinerea de castiguri serioase.

1. Infiintarea SRL-ului inseamna parcurgerea unor etape obligatorii stabilite prin legislatia economica romaneasca. Astfel, este necesara alegerea domeniului de activitate, a numelui firmei, stabilirea sediului social si a unui act constitutiv, precum si depunerea unui capital social al firmei. Parcurgerea acestor pasi necesita maximum 3 zile, iar actele se depun la Registrul Comertului;

2. Fondurile necesare demararii afacerii nu se afla de cele mai multe ori la dispozitia investitorilor, asa ca acestia se indreapta catre banca. Dobanzile foarte mari, precum si numeroasele acte cerute de banci descurajeaza pe multi. Solutia la indemana este obtinerea unor fonduri europene nerambursabile. Exista firme care ofera consultanta pentru fonduri U.E, iar patronul nu trebuie sa mai faca nimic decat sa cheltuiasca, cu responsabilitate, banii obtinuti;

3. Amenajarea spatiului pentru desfasurarea activitatii trebuie sa fie facuta cu grija, altfel ar putea aparea probleme ulterioare. Indepartarea acestora ar presupune intreruperea activitatii economice, micsorarea profitului, falimentul in cazuri extreme. Multi afaceristi aleg echipamente la mana a doua, ceea ce specialistii considera o greseala, chiar daca pretul este mai mic. Echipamentele la mana a doua sunt vandute pentru ca au anumite probleme, nu din dorinta de a ajuta pe altii;

4. Mana de lucru calificata devine vitala pentru obtinerea succesului in orice afacere, mai ales in conditiile economice actuale. Foarte multi dintre muncitorii calificati aleg sa paraseasca tara si este tot mai dificil sa se gaseasca angajati priceputi, dispusi sa munceasca din greu pentru succesul afacerii. O solutie poate fi calificarea la locul de munca si sustinerea elevilor din scolile profesionale;

5. Piata de desfacere reprezinta un alt factor important pentru succesul afacerii. Se recomanda incheierea unor contracte care sa asigure vanzarea productiei la preturi care sa acopere cheltuielile si sa asigure un venit mai mult decat decent.

In concluzie, patrunderea in randul intreprinzatorilor este provocatoare, dar poate deveni realitate prin parcurgerea unor pasi, prin dedicatie si munca sustinuta. Piedicile aparute sunt doar imprejurari in care afaceristii isi pot arata talentul in a le depasi.

surse foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.