Ziarul electronic al arădenilor

AFI Europe a deschis un parc de retail la Arad. Proiect de 35 de milioane de euro

AFI Europe a deschis în oraşul Arad, miercuri, primul parc de retail dezvoltat în România, o investiţie de aproximativ 35 de milioane de euro prin care au fost create peste 2.000 de locuri de muncă.

Complexul comercial este construit pe un teren cu suprafaţa de opt hectare. Şantierul a fost deschis în toamna anului trecut, la 14 ani de când AFI anunţase pentru Arad construirea unui mall şi a unei clădiri de birouri. În 2008, a fost pusă piatra de temelie pentru proiectul iniţial, dar criza financiară care a urmat a blocat investiţia iar ulterior proiectul a fost modificat.

Ridicarea construcţiilor a costat aproximativ 35 de milioane de euro, terenul fiind cumpărat în urmă cu 16 ani.

Parcul de retail ocupă o suprafaţă construită de 30.600 de metri pătraţi iar suprafaţa brută închiriabilă este de 29.400 metri pătraţi, deservită de 950 de locuri de parcare.

CEO AFI Properties/AFI Europe, Avi Barzilay, care a venit din Israel pentru inaugurarea de la Arad, a subliniat angajamentul companiei de a continua să dezvolte proiecte majore în România.

„Este primul parc de retail pe care îl deschidem aici în România, dar cu siguranţă nu şi ultimul“, a spus Avi Barzilay.

Printre magazinele care fac parte din complex se numără Carrefour, Decathlon, Media Galaxy, Starbucks, Cartureşti, Half Price, CCC, Freesnapf, DM sau Smyk.

În cadrul proiectului, McDonald’s a deschis încă din vara lui 2022 primul restaurant de tip drive-thru din oraş. De asemenea, magazinul de bricolaj Leroy Merlin a fost deschis în iulie 2023, pe o suprafaţă de 9.000 metri pătraţi.

Prin deschiderea complexului de magazine, au fost create peste 2 000 de locuri de muncă.

AFI Europe face parte din AFI Properties, iar în România compania gestionează centrul comercial AFI Cotroceni, AFI Ploieşti, AFI Braşov şi AFI CITY Bucureşti.

În sectorul de birouri, AFI Europe România deţine şapte parcuri de business de clasa A.

sursa: Agerpres

 

Carrefour România a inaugurat un hipermarket la Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.