Ziarul electronic al arădenilor

Acțiuni continue ale Poliției Locale din Arad pe linia ordinii publice și protecției mediului

În fiecare seară, după ora 22.00, în mai multe zone de blocuri din municipiul Arad, echipaje de polițiști locali, verifică modul în care sunt respectate normele de conviețuire socială, de protejare a ordinii publice și siguranței cetățenilor.

Patrulele descind pedestru la spațiile de joacă, inspectează zonele verzi în care cetățenii semnalează prezența persoanelor fără adăpost și procedează la eliberarea parcărilor rezidențiale de mașinile parcate neregulamentar ori care ocupă ilegitim locurile contractate de concetățenii noștri.

De fiecare dată, sunt aplicate mai multe sancțiuni contravenționale pentru tulburarea liniștii publice.

La primele ore ale dimineții, polițiștii locali cu atribuții de protecția mediului desfășoară o activitate ce se va întinde până la sfărșitul lunii, pentru identificarea proprietarilor parcelelor aflate în proximitatea complexelor comerciale. Acest demers se desfășoară cu sprijinul Agenției de Protecția Mediului Arad, instituție care a semnalat diferența dintre modul corect de întreținere a spațiilor gestionate de operatori și starea precară a vegetației și curățeniei de pe terenurile deținute de alte persoane fizice și juridice (multe dintre ele cu sedii sau domicilii în afara municipiului Arad).

Ariile comerciale de pe Banu Mărăcine, DN7, Calea Aurel Vlaicu, etc., fac obiectul acestor verificări, în prezent.

Tot în timpul zilei survin acțiuni comune cu efective sporite, uneori efectuate împreună cu Poliția Municipiului Arad. În data de 20 iulie, o astfel de acțiune comună a condus la identificarea, pe teren, în doar 3 ore, a 32 de persoane din categorii de risc din punct de vedere al ordinii și liniștii publice.

Razia respectivă a cuprins centrul orașului, zona Gării, cartierul Alfa, Boul Roșu, piața Mihai Viteazul, Podgoria. 17 dintre cei identificați apelau la mila publică, dintre care 8 au fost îndrumați către localitățile de domiciliu. 12 persoane au fost transportate la sediul DGPLA pentru identificare și un individ a fost preluat de IPJ Arad, pentru amprentare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.