Ziarul electronic al arădenilor

Acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale. Peste 20 de sirieni, depistați în Arad

Peste 20 de sirieni, care nu își justificau prezența în zonă, au fost depistați de autorități, în municipiul Arad.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, într-un cartier din municipiu, 24 de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, în cooperare cu reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrari, au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul misiunii, au fost identificați, într-un cartier din municipiul Arad, 24 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Siria, solicitanţi de azil în ţara noastră“, a informat Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, după finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

„În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală“, a mai informat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.