Ziarul electronic al arădenilor

56 de migranţi au fost depistați la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Vărșand  au depistat 56 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, India, Pakistan și Egipt, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu piese auto și componente electrice, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen.

În sprijinul activităţii de supraveghere şi control, alături de poliţiştii de frontieră, au participat şi câinii de serviciu prezenţi în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.

Astfel, miercuri, în jurul orei 22.40 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, componente electrice pentru o societate comercială din Franța.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiți ascunși printre mărfurile transportate, 48 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Egipt și Pakistan, ce au intrat legal în România și intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control, au participat şi câinii de serviciu prezenţi în punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria, în scopul întăririi dispozitivelor de acțiune pentru controlul și supravegherea frontierei cu Ungaria în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier, condus de un cetățean român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto din România pentru o societate din Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, opt persoane. La cercetări s-a stabilit că, cei în cauză, sunt cetățeni din India și Pakistan, majoritatea solicitanți de azil în România, ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos în Spaţiul Schengen.

În cele două cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.