Ziarul electronic al arădenilor

50 de migranți, depistați la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac şi PTF Nădlac II au depistat 50 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Conform autorităților de frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român. Şoferul transporta baloți de paie pe ruta România-Spania, iar în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentului de marfă, 35 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a constatat că persoanele sunt cetățeni din Afganistan, Eritreea, Sri Lanka, Somalia, Bangladesh și Etiopia, cu vârste cuprinse între 15 şi 48 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, într-un microbuz condus de un cetăţean român, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi într-un locaș special amenajat, trei cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, solicitanți de azil în România.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean ucrainean, respectiv un român.  Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cherestea și hârtie pentru societăți comerciale din Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 12 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.