Ziarul electronic al arădenilor

46 de migranți au fost găsiți ascunși în nouă autotrenuri, la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac şi Nădlac II au depistat, ascunşi în nouă automarfare, patruzeci şi şase de cetăţeni din Afganistan şi Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Conform Poliției de Frontieră, joi, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticle de vin de la o societate din Bulgaria pentru o firma din Suedia.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Iran, cu vârste cuprinse între 11 şi 28 de ani, solicitanţi de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

De asemenea, la PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a opt ansambluri rutiere conduse de cetăţeni români, turci şi un bulgar. Şoferii transportau diferite bunuri (polistiren, cabluri de oţel, plăci de pal, piese auto, role de plastic şi piese metalice) pentru societăţi din Slovenia, Cehia, Franţa, Italia şi Ungaria.

„În urma controalelor efectuate asupra mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentelor de marfă, patruzeci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.