Ziarul electronic al arădenilor

42 de migranți, depistați de poliţiştii de frontieră de la Nădlac şi Vărşand

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac și Vărșand au depistat 42 de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fie pe la „frontiera verde“, fie ascunşi în autocamioane.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Vărşand au efectuat, joi, un control amănunţit asupra a trei automarfare, conduse de un cetăţean român, un cetăţean belarus şi un iranian.

În timpul verificărilor, în interiorul autovehiculelor au fost descoperiţi ascunşi cincisprezece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit ascunse în două automarfare, în compartimentul destinat pentru transportul de marfă, opt persoane.

Autovehiculele erau conduse de un şofer turc şi unul bulgar, iar la verificări poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele ascunse sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 12 şi 51 de ani.

Vineri dimineaţă, tot în zona e competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, poliţiştii de frontieră au depistat, în diferite locaţii din apropierea frontierei de stat, un grup de nouăsprezece persoane.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost preluate și transportate la sediul sectorului, pentru cercetări. Ulterior, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt doisprezece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, şi şapte cetăţeni din Pakistan,cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.