Ziarul electronic al arădenilor

35 de migranți, găsiţi ascunşi într-un TIR cu mobilă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu mobilă, 35 de cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Migranții au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă, pe ruta Turcia-Ungaria.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 35 de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria. Aceştia nu figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră Arad.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.