Ziarul electronic al arădenilor

31 de migranți din Pakistan și Bangladesh, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II  31 cetăţeni din Pakistan și Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontieră.

Conform autorităților de frontieră, sâmbătă, la PTF Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean din Croatia la volanul unui automarfar, care transporta grupaje pe ruta România – Slovenia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit 23 de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că 10 sunt cetățeni din Pakistan și 13 sunt cetățeni din Bangladesh şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui automarfar, condus de un cetățean turc. Șoferul se deplasa pe ruta Turcia – Austria.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în lada de scule a automarfarului, opt cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoanele sunt din Bangladesh și intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din Vestul Europei.

Toți cei 31 de cetățeni străini figurau ca fiind intraţi legal în România. În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.