Ziarul electronic al arădenilor

3 pași importanți în alegerea colțarului potrivit pentru tine

Tot ce-ți dorești după o zi încărcată este să ajungi acasă și să te destinzi pentru câteva minute pe canapeaua din living room.

Camera de zi este spațiul în care te relaxezi, în care pentru puțin timp îți pui în ordine gândurile de peste zi. Analizezi ce s-a întâmplat în ziua respectivă.

Și, cu cât spațiul este mai confortabil, cu atât tu te vei simți mai bine. Iar obiectele de mobilier joacă un rol important în acest sens.

Vorbim în mod special de canapea, care ar trebui să fie suficient de încăpătoare și primitoare. Un colțar poate fi o idee genială pentru că este genul de canapea cu destul spațiu de odihnă, de relaxare. Dar și de umplere a camerei în care este amplasat.

Dar cum alegi o astfel de canapea?

Vrei să creezi din living room un spațiu confortabil, primitor și elegant? Vrei să înlocuiești canapeaua pe care deja o folosești sau vrei să cumperi pentru prima dată un astfel de obiect de mobilier?

Indiferent care este răspunsul, următoarele sfaturi te vor ajuta să alegi colțarul potrivit pentru camera ta de zi.

1. Primul pas este să măsori spațiul disponibil

Colțarul este o invenție extraordinară pentru că poate fi amplasat în spații cu plan deschis, pentru că pot găzdui multe persoane și pentru că aspectul camerei se schimbă cu o astfel de piesă. Deci, un colțar poate fi alegerea perfectă pentru camera ta de zi. Măsoară cât spațiu disponibil ai și pe care l-ai vrea ocupat de colțar.

Măsoară lungimea zonei (de-a lungul ambilor pereți). Nu uita să lași loc pentru măsuțe laterale sau lampadare, dacă intenționezi să așezi astfel de obiecte lângă colțar. Urmează măsurarea adâncimii spațiului, luând în calcul covoarele sau masa care va sta în fața canapelei. Ultima măsurătoare va fi cea a înălțimii spațiului, ținând cont de calorifere sau alte elemente pe care nu le poți muta în altă parte.

2. Dispunerea spațiului

Amplasarea colțarului ar trebui să urmeze dispunerea spațiului. Adică, dacă forma living room-ului este alungită, atunci partea mai mare a canapelei ar trebui să respecte aceste dimensiuni, fapt care va economisi spațiu, iar camera va arăta mai mare decât este în realitate. Nu uita să iei în considerare ce colțar alegi, pe dreapta sau pe stânga.

3. Unde va fi poziționat colțarul

Deși se numește colțar, asta nu înseamnă că trebuie să stea pe colț. De exemplu, colțarul se poate integra foarte bine în mjlocul camerei sau într-o anumită parte. Într-adevăr, acest aspect depinde de dimensiunea și forma camerei.

Cum alegi husa pentru colțar?

Ai găsit colțarul potrivit. Dar pentru a te bucura pe deplin, trebuie să-l protejezi de eventuale neplăceri. Poate că uneori vrei să servești o prăjitură sau o înghețată în timp ce te relaxezi pe canapea, ceea ce înseamnă că pot avea loc mici accidente.

Curățarea canapelei poate fi anevoioasă, să nu mai vorbim despre faptul că țesătura se poate deteriora. Așadar, achiziționarea unei huse de colțar pe dreapta sau stânga de pe casamoise.ro poate fi o decizie foarte bună. Alege din gama variată de culori și modele disponibile pe CasaMoise.ro.

Indiferent unde este plasat colțarul, acesta este cea mai bună idee în situația familiilor cu mulți membri sau pentru cei care găzduiesc frecvent oaspeți. Sau, poate pentru că, pur și simplu, îți plac colțarele.

sursă foto: pexels

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.