Ziarul electronic al arădenilor

3 lucruri pe care să le știi dacă îți cauți un teren pe care să construiești o casă

Una dintre cele mai importante decizii din viața ta este reprezentată de construirea unei case pe care visezi să o amenajezi după bunul plac. Până la amenajare, însă, trebuie să ții cont de alegerea terenului potrivit, unde poți construi casa așa cum îți dorești.

Cele mai multe persoane se îndreaptă către alegerea unui teren cu o suprafață generoasă, întrucât, în afară de construirea casei, pot opta și pentru o grădină sau o mică livadă cu pomi fructiferi, viță de vie sau diverși arbuști.

Află, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine, care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi dacă îți cauți un teren pe care să construiești o casă, pentru a face alegerea perfectă.

Prețul și locația terenului pe care poți construi o casă

Principalele aspecte de care vei ține cont atunci când îți cauți un teren pentru casă sunt prețul și locația terenului. În acest sens, poți căuta terenuri de vânzare în Brașov pe Storia.ro, în funcție de nevoile tale și ale întregii familii. În plus, deși amplasarea terenului îți este convenabilă iar prețul nu este prea mare, este nevoie să investighezi mai în amănunt, înainte de a-l cumpăra.

Dacă observi că cel care vinde terenul cere un preț mult prea mic, întreabă-te care sunt motivele pentru care o face, comparând cu alte proprietăți disponibile în zonă. Nu trebuie să omiți nici discuțiile cu vecinii, care îți pot da detalii despre starea terenului vizat sau poți întreba specialiștii, înainte de a lua orice decizie legată de achiziționarea terenului.

Chiar dacă îți dorești să stai la curte, există și posibilitatea ca de îndată ce ai găsit un teren care îți place, să nu poți construi pe el ceea ce ai planificat inițial.

Totodată, dacă terenul de vânzare este amplasat în afara orașului, trebuie să te interesezi care sunt costurile în ceea ce privește racordarea la utilități. Dacă terenul pe care îl achiziționezi pentru construcția casei îți permite o conectare ușoară la electricitate și gaze, te vei bucura de un start bun. Apa curentă poate fi obținută prin forarea unui puț, în timp ce pentru canalizare, poți construi o fosă septică. Pentru internet sau cablu TV, nu vei întâmpina probleme, deoarece distribuitorii acestor servicii au o arie cuprinsă de extindere.

Zgomotul și poluarea din jur

Dacă îți dorești să te muți dintr-un oraș aglomerat, poți opta pentru achiziționarea unui teren de la periferie, unde poți construi o casă cochetă. Aici, zgomotul și poluarea vor fi reduse, pentru a putea beneficia de un plus de confort. Specialiștii în domeniul imobiliarelor recomandă ca terenul pe care alegi să îți construiești casa să fie la cel puțin 30 de metri distanță de o șosea circulată, pentru a te proteja de zgomot și poluare.

Dacă îți dorești să te îndepărtezi de zgomotul sau circulația intensă care te-au determinat inițial să te muți la casă, nu alege un teren care dă direct într-o stradă principală. În acest caz, nu vei reuși să scapi nici de poluare sau de praful pe care îl vei avea tot timpul în curte, din cauza numărului mare de mașini din apropiere.

Riscul de inundație și alunecările de teren

În căutarea terenului pe care îți vei construi casa, trebuie să te asiguri ca acesta să nu fie amplasat pe albia unui râu sau în vecinătatea unei ape în care se varsă diferite reziduuri. Mai mult, pentru a te asigura de stabilitatea viitoarei case pe care o construiești, în caz de inundație sau cutremur, specialiștii recomandă să realizezi un studiu geofizic, pentru a afla cât de groasă trebuie să fie fundația casei.

Cu ajutorul studiului geofizic, vei putea afla care este profilul solului, în funcție de adâncime, pentru a decide ce ai de făcut în legătură cu fundația sau cu un eventual subsol al casei. Atâta timp cât vei ține cont de toate informațiile aflate în urma studiului geofizic, un proiectant îți poate spune care sunt dimensiunile necesare pentru plăci sau grinzi, fără a te încărca cu sume inutile.

Înainte de a cumpăra un teren pe care vrei să construiești o casă, trebuie să întrebi dacă acesta se încadrează sau nu în categoria intravilan construibil, deoarece există și varianta achiziționării unui teren intravilan neconstruibil. În acest fel, vei știi de la început dacă poți să construiești pe un anumit tip de teren casa pe care ti-o dorești.

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/architecture-beautiful-home-building-class-280229/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.