Ziarul electronic al arădenilor

3 februarie

1815: A fost fondată prima fabrică pentru producția de brânză, în vederea comercializării (Elveția).

1908: Se constituie Partidul Conservator Democrat, sub conducerea lui Take Ionescu (3/16).

1917: SUA au întrerupt relațiile diplomatice cu Germania.

1947: Miron Radu Paraschivescu publică în ziarul “Scânteia” (al PCR) atacuri violente contra lui Tudor Arghezi, acuzat de atitudini politice reacționare.

1957: Poetul Ștefan Augustin Doinaș a fost arestat și condamnat de regimul comunist la un an închisoare sub acuzația de „omisiune de denunț”; a fost eliberat la 5 februarie 1958.

1959: Un avion charter care transportă muzicienii Buddy Holly, Ritchie Valens și Bopper Big se duce în jos în condiții de ceață în apropiere de Clear Lake, Iowa, ucigând toți cei 4 pasageri la bord, inclusiv pilotul. Mai târziu, tragedia este numită “Ziua când muzica a murit”, popularizată în piesa “American Pie” a lui Don McLean în 1972.

1966: Stația rusească automată “Luna 9”, lansată la 31 ianuarie 1966, a realizat prima aselenizare și a transmis imagini ale suprafeței lunare.

1972: Primele Jocuri Olimpice de Iarnă care s-au ținut în Asia s-au deschis la Sapporo, Japonia.

1983: Papa Ioan Paul al II-lea a prezentat noul drept canonic.

1994: Este lansată naveta spațială “Discovery”, pentru o misiune de opt zile. La bord s–a aflat cosmonautul Serghei Krikaliov, alături de alți 5 astronauți americani. A fost prima misiune comună americano–rusă din 1975, când a avut loc istorica întâlnire în cosmos dintre stația americană “Apollo” și cea sovietică “Soiuz”.

sursa: wikipedia.org

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.