Ziarul electronic al arădenilor

27 de migranți din Afganistan şi Pakistan, depistați de poliţiştii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră de la punctele de trecere a frontierei Vărşand şi Nădlac II au depistat 27 de migranți din Afganistan şi Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

Poliția de Frontieră a informat că miercuri, în jurul orei 12.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean polonez, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte decorative, pe ruta Grecia-Polonia.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, în vârstă de 17, respectiv 21 de ani, solicitanţi de azil în România“, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră.

Tot miercuri, acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari, un cetăţean turc, respectiv un iranian.

„Şoferii transportau profile metalice, plăci de rigips, grupaje şi ceramică pentru diferite societăţi din Franţa, Cehia, Austria şi Suedia. În urma controalelor mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul compartimentelor de marfă, douăzeci şi cinci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră“, au informar reprezentanții Poliției de Frontieră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.