Ziarul electronic al arădenilor

26 de migranți din Afganistan, Pakistan și Libia, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în aproprierea liniei de frontieră, douăzeci și cinci de cetăţeni din Afganistan, Pakistan și Libia, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină.

Un alt tânăr din Afganistan a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la  Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascuns pe osia unui automarfar.

Conform STPF, vineri, la ora 4.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de demarcaţie dintre România şi Ungaria, un grup format din douăzeci și cinci de cetăţeni străini.

Întrucât persoanele nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost aduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt douăzeci de cetățeni din Afganistan, trei din Pakistan si  doi din Libia,  cu vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, solicitanți de azil în România.

Tot vineri, în jurul orei 5.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi  transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale lemnoase pe ruta Bulgaria-Franța.

În timpul efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns pe osia din spate a semiremorcii, un  tânăr din Afganistan.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.