Ziarul electronic al arădenilor

20 de migranți din mai multe țări, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac și PTF Nădlac II au depistat 20 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare.

Miercuri, în jurul orei 3.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc aflat la volanul unui automarfar, înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, alune pentru o societate comercială din Germania.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Kuweit, Eritreea, Somalia, Turcia, Siria și Camerun, cu vârste cuprinse între 5 și 39 de ani.

De asemenea, marți, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, care transporta profile metalice, cu destinaţia Germania.

În timpul controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, autoritățile de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 4 și 42 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.