Ziarul electronic al arădenilor

20 de migranți din Afganistan şi Tunisia, depistați de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat, în ultimele 24 de ore, 20 de migranți din Afganistan şi Tunisia, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Conform Poliției de Frontieră, în data de 18 ianuarie, în jurul orei 8.30, poliţiştii din cadrul SPF Nădlac, în cooperare cu Poliţia oraşului Nădlac, au depistat, la aproximativ 250 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru cetăţeni tunisieni,  cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Aproximativ 15 minute mai târziu, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, zahăr  pentru o societate din Franţa.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, cetățeni din Afganistan, trei  adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, și  trei minori, cu vârste între 6 luni şi 16 ani, solicitanţi de azil în România.

Acţiuni similare s-au derulat si la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, unde în baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două automarfare conduse de doi cetăţeni turci.

Cei doi şoferi transportau covoare pe ruta Turcia – Ungaria, iar în interiorul compartimentelor  de marfă au fost descoperiţi ascunşi zece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse intre 15 si 46 de ani,  solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.