Ziarul electronic al arădenilor

20 de ani de la sfințirea bisericii ortodoxe din Penitenciarul Arad și deschiderea oficială a noului sediu din str. 6 Vânători

La sediul Penitenciarului Arad a avut loc luni, 12 decembrie 2022, un eveniment deosebit pentru a marca 20 de ani de la sfințirea bisericii ortodoxe și deschiderea oficială a noului sediu din str. 6 Vânători, moment cu înaltă încărcătură spirituală și emoțională. 

La acest moment festiv care a coincis si cu darea spre folosință și popularea  primului tronson al unității cu personane private de libertate, au participat directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, oficialități județene, șefi de structuri din cadrul  Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate.

Întreaga ceremonie a  fost  binecuvântată de către  Înaltpreasfințitul Părinte dr.Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului alături de un sobor de preoți reprezentând instituțiile teologice arădene precum și preoții care în decursul anilor au slujit la Altarul Bisericii Ortodoxe, cu hramul Sfinților Apostoli „Petru și Pavel” din incinta penitenciarului, amintind aici pe primul preot capelan Mircea Nicolau, cel care a pus piatra de temelie a lăcașului de cult și până la preotul capelan Vlad Oneț, cel care cu multă râvnă și dăruire duce mai departe misiunea care pentru prima dată în România a început la Penitenciarul Arad (unitatea arădeană fiind prima unitate care a avut un preot angajat).

La finalul Sfintei Liturghii, au fost evocați foștii comandanți care au contribuit la temeluirea bisericii și a unității de detenție iar la momentul festiv, actualul director, comisar de poliție penitenciară Elvis Dobrescu, a înmânat diplome de excelență și de merit tuturor persoanelor care în decursul timpului au depus eforturi pentru ca Penitenciarul din Arad să devină o unitate de referință în sistemul penitenciar românesc.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Penitenciarul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.