Ziarul electronic al arădenilor

18 migranți din Afganistan, depistați de poliţiştii de frontieră arădeni

Polițiștii de frontieră arădeni au depistat, în ultimele 24 de ore, 18 de migranți din Afganistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vărşand au depistat, la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

„Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost preluați și transportați la sediul sectorului, pentru cercetări. Ulterior, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, un adult în vârstă de 22 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani“, a informat Poliția de Frontieră.

Doar de 20 de minute mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în  vârstă  de  43 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci aglomerate din lemn (PAL), pe ruta România – Ungaria.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport şi au descoperit astfel, în interiorul automarfarului, cinci persoane, ascunse printre marfa transportată. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani“, a mai informat Poliția de Frontieră.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost descoperite ascunse, în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier care transporta role metalice, pe ruta România – Luxemburg, trei persoane.

În scurt timp, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt trei tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani.

Tot marți, în jurul orei 23.30, poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, după efectuarea controlului amănunţit al unui ansamblu rutier, au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane. Şoferul, cetăţean român, transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, pe ruta România – Cehia, piese auto.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt tot cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 41 de ani.

„În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.