Ziarul electronic al arădenilor

18 apeluri la 112 după cutremur. Pompierii intervin în mai multe zone din Arad

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a informat, marți seară, că pompierii militari au intervenit pentru înlăturarea efectelor produse de cutremurul cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter.

ISU Arad a transmis, în jurul orei 22.30, că au fost efectuate 18 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) și avarierea a două autoturisme.

„Pompierii militari ai Detașamentului Arad intervin în aceste momente cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și o autospecială de intervenție cu modul pentru descarcerare pentru înlăturarea efectelor negative produse de seism (degajarea elementelor de construcție de pe clădiri), în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopei, Mărășești, Lucian Blaga, Calea 6 Vânători, Vasile Alecsandri, Caragiale, Bulevardul Decebal și Bulevardul Revoluției“, a transmis ISU Arad.

Conform sursei citate, serviciile voluntarele pentru situații de urgență din localitățile Păuliș și Ghioroc intervin pentru îndepărtarea efectelor negative în urma seismului.

Marţi seara, la ora 20.26, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 km, în judeţul Arad, în zona Păuliș.

Ulterior, un al doilea cutremur, considerat slab, a fost înregistrat la ora 21.04 și a avut o magnitudine de 3,2 pe scara Richter. Seismul a fost localizat tot în zona Păuliș, la o adâncime de 5,5 km.

foto: ISU Arad/Facebook

UPDATE Cutremur cu magnitudinea 5,2, în județul Arad

Un nou cutremur în județul Arad. Magnitudinea: 3,2 pe scara Richter

Cutremurul din Arad a fost resimțit în mai multe județe

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.