Ziarul electronic al arădenilor

13 migranți ascunși în mijloace de transport, depistați la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 13 cetăţeni din Bangladesh, India, Afganistan și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

Doi migranți au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, cu ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Germania.

În timpul efectuării controlului amănunţit al automarfarului, au fost descoperiți doi cetăţeni din Pakistan și un cetățean din Afganistan, ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Tot la PTF Nădlac II, polițiștii de frontieră, alături de câinele de serviciu, au efectuat controlul amănunțit al unei autoutilitare ce tracta o remorcă, condusă de un cetățean român.

Cu ocazia verificărilor, echipajul format din polițiști de frontieră și câinele de serviciu au descoperit, ascunse într-un loc special amenajat de-a lungul axului central al remorcii, zece persoane. La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Bangladesh și India.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.