Ziarul electronic al arădenilor

122 de migranți au fost depistați la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Turnu

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Turnu au depistat 122 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci mijloace de transport.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, un cetățean moldovean, respectiv un turc, conducând autoutilitare înmatriculate în România, respectiv un ansamblu rutier format din cap tractor înmatriculat în Cehia și semiremorcă înmatriculată în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți și panouri de izolație pentru societăți comerciale din Franța, Ungaria și Austria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 98 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, India și Nepal, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare condusă de un cetăţean român. În timpul controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 24 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Etiopia și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani.

În toate cazurile, majoritatea cetăţenilor străini depistaţi în tentativă de trecere frauduloasă a frontierei sunt intraţi legal în România, în baza documentelor personale.

Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

71 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.