Ziarul electronic al arădenilor

11 cetăţeni turci, găsiți ascunşi într-un automarfar la PTF. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, unsprezece cetăţeni din Turcia, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Turcii au fost depistați când la punctul de trecere al frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român M.A., în vârstă de 31 ani, care conducea un autotren cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta profile metalice pentru o firmă din Italia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit  al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, unsprezece persoane. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt nouă bărbați și două femei, toţi cetățeni turci. Cei în cauză au vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii turci, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.