Ziarul electronic al arădenilor

Zonă industrială lângă drumul modernizat Șofronea – Zimand Cuz. Ce fabrici se vor deschide

Consiliul Județean Arad continuă investițiile în infrastructura rutieră, prin modernizarea, din fonduri europene, a drumului județean Șofronea – Zimand Cuz.

Contractul, în valoare de 7.112.273,70 lei la care se adaugă TVA, a fost semnat săptămâna trecută de președintele Consiliul Județean, Iustin Cionca și reprezentantul firmei PORR, cea care execută lucrarea.

,,Pentru noi este un lucru important realizarea acestui tronson de drum în sensul că, după cum probabil știți, comuna Zimandu Nou are o zonă industrială unde lucrează aproximativ 2.000 de oameni. În curând, luna viitoare, se va deschide o nouă făbricuță de bere, peste două luni se va deschide o altă fabrică, cu capital 100% românesc, care se ocupă cu pavaje și produse din beton, iar în primăvara viitoare, sperăm, pentru că avem deja semnate documentele, o altă fabrică de prelucrări prin așchiere, cu câteva sute de angajați.

Având în vedere criza forței de muncă, drumul acesta dă perspectiva firmelor din zonă să încerce să aducă muncitori și din Ungaria, scurtează drumul, iar investitorii și-au manifestat această intenție și dorința de a încerca să recruteze forță de munca din Ungaria pentru zona industrială din Zimandu Nou. Totodată, în imediata apropriere a drumului, în noul plan urbanistic general pe care îl reactualizăm, va fi cuprinsă o zonă industrială în zona localității Utviniș. Acolo există deja o fermă, dar vrem să dezvoltăm încă o  zonă industrială pe 40 – 50 de hectare. Cu siguranță, acest drum va ajuta enorm. Ne bucurăm că în sfârșit acest drum se modernizează, suntem mulțumiți că s-a ajuns la acest moment”, a declarat primarul comunei Zimandu Nou, Dorel Gheorghe Vidran.

Modernizarea tronsonului Șofronea – Zimand Cuz, în lungime de 5,7 kilometri, se va încheia în 12 luni.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.