Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Arad

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată, marți, în centrul Aradului, unde a fost organizată o manifestare la care au participat reprezentanți ai administrației, Armatei, Ministerului de Interne, veterani, dar și zeci de persoane, care la final au dansat Hora Unirii.

Evenimentele organizate cu ocazia sărbătoririi celor 158 de ani de la Unirea Principatelor Române s-au desfășurat pe platoul din fața Palatului Administrativ și au debutat cu intonarea imnului de stat, după care a urmat o rugăciune de binecuvântare, rostită de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului.

Apoi, muzeograful Bogdan Ivaşcu a prezentat semnificaţia zilei de 24 Ianuarie. La finalul manifestărilor, cei prezenți pe platoul din fața Palatului Administrativ au dansat Hora Unirii.

Șeful secţiei cultură a Ambasadei Republicii Populare China la Bucureşti şi o vicepreşedintă a Academiei de Dans din China au participat la manifestări şi s-au prins în hora unirii din centrul municipiului.

Oficialii chinezi au ajuns la Arad cu ocazia spectacolului de dans chinez pe care Academia de Dans de la Beijing îl susţine marţi pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad.

La 24 ianuarie 2017 se împlinesc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi de sărbătoare legală în urma unei propuneri legislative semnată de 106 parlamentari, aparținând mai multor partide politice, care a fost avizată favorabil la 18 martie 2014, de către Comisia pentru Cultură a Senatului.

foto: Prefectura Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.