Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Națională a României, sărbătorită la Arad

Ziua Naţională a României a fost marcată, vineri, la Arad prin ceremoniale religioase şi militare, care au fost oficiate în prezența a sute de persoane, dar și a oficialităților locale și județene, lideri politici și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.

Manifestările au debutat la Cimitirul „Eternitatea“, cu un ceremonial religios şi militar la mormintele Corifeilor Marii Uniri – Vasile Goldiş, Ştefan Cicio Pop şi Ioan Suciu. Ceremonialul religios va fi oficiat de IPS Timotei Seviciu, împreună cu un sobor de preoţi din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad, între care şi preotul militar al garnizoanei Arad, după care vor fi depuse coroane de flori la mormintele celor trei făuritori ai Marii Uniri.

În încheierea solemnităţilor din Cimitirul „Eternitatea“, a avut loc defilarea gărzii de onoare comune, alcătuită din detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ Arad.

Manifestările au continuat cu momente solemne ce au avut loc la Monumentul Eroilor, din Piaţa „Avram Iancu“.

După primirea oficialităţilor şi salutul Drapelului de Luptă, a fost oficiat serviciul religios. Manifestările au continuat cu un scurt program artistic, după care au fost depuse coroane de flori.

Momentele solemne au fost continuate de cuvântări ale oficialităților și un program artistic susținut de Radu Ciordaș, cântăreț sălăjean de muzică populară, care a interpretat melodii patriotice. De a semenea, a fost prezentat și un program de cântece și dansuri tematice, susținut de copiii din cadrul Școlii Generale „Avram Iancu” din municipiu.

În încheierea manifestărilor din Piața „Avram Iancu“ a avut loc defilarea militarilor gărzii comune.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.