Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în școli

Direcţia de Sănătate Publică a județului Arad în colaborare cu partenerii locali celebrează în data de 16 noiembrie, Ziua Naţională fără Tutun şi organizează, în perioada 15 noiembrie – 30 noiembrie, Campania „Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”

Astfel, prin Compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății în perioada 15 noiembrie – 30 noiembrie, se vor organiza activităţi de informare şi conştientizare a elevilor în unitățile de învățământ.

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul „fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare. Campania are ca obiective  informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. 70 de decese sunt cauzate zilnic de fumat. Totodată, același for subliniază că 42.000 de oameni suferă complicații provocate de țigări.

Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se numără:

crește speranța de viață

scade riscul producerii unui infarct miocardic

scade riscul formării unei tumori cancerigene

un mod de viață mult mai sănătos

mai mulți bani în buzunar

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția de Sănătate Publică Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.