Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Mondială a Apei, la Arad. Peste 500 de copii în vizită la Uzina de Apă

De Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an în data de 22 martie, Uzina de Apă de pe Calea Şiriei a fost vizitată de peste 500 de elevi şi preşcolari.

Copii au fost însoţiţi de specialiştii Uzinei, într-un tur în care au putut să vadă traseul tehnologic al apei, de la captare şi pînă ajunge în reţeaua de distribuţie.

Uzina de Apă nr. 2 este uzina principală în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă a municipiului Arad. Funcţionează 24 h din 24 h, apa este captată din 72 de puțuri și după ce este tratată este repompată către consumatori. Consumul zilnic de apă este de 40.000 mc /zi, în timp ce rezerva de apă este dimensionată la 34.000 mc şi este distribuită în cinci rezervoare.

Staţia de tratare aferentă are rolul de a realiza deferizarea şi demanganizarea apei înainte de introducerea acesteia în rezervoare şi mai apoi în reţeaua de distribuţie locală, şi este dimensionată pentru un debit maxim de 2.160 de l/s.

Elevii au vizitat și Laboratorul de Apă potabilă unde se execută zilnic controlul caracteristicilor fizico-chimice, bacteriologice și biologice al forajelor, al apei ce se prelucrează pe tot fluxul tehnologic și a rețelelor de distribuție, în vederea asigurării monitorizării calității apei potabile livrate populației.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește pe tot globul începînd din anul 1993. În fiecare an, Organizaţia Naţiunilor Unite stabileşte o temă a apei în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Tema stabilită pentru anul acesta este „Soluții naturale pentru apă“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.