Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Internațională a Conştientizării Autismului, marcată la Arad

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad, celebrează în data de 2 aprilie 2019, Ziua Internațională a Conştientizării Autismului şi organizează Campania cu sloganul: „Să înţelegem autismul! Şanse egale şi participare activă!”

Tema campaniei din anul acesta a Zilei Internaționale a Conştientizării Autismului este „Înţelegerea și conștientizarea autismului”.

Campania din acest an dedicată Zilei Internaționale a Conştientizării Autismului are ca scop informarea  și conștientizarea:

profesioniștilor din sănătate  şi educaţie despre problematica autismului și  metodele de

management al pacienților cu autism;

părinților în general, părinților și aparținătorilor pacienților cu autism asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor cu autism

În data de 2 aprilie 2019, persoanele care suferă de autism, familiile acestora, părinții în general, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, personalul din educație şi psihologii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a conștientiza opinia publică în legătură cu autismul.

La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizarea despre autism.

În județul Arad, conform statisticii Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Județean de Urgența Arad, la sfârșitul anului 2018, situația cazurilor cu tulburări din spectrul autist, era următoarea:

0-4 ani: 18 copii

5-14 ani: 32 copii

peste 15 ani: 5 copii

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția de Sănătate Publică Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.