Ziarul electronic al arădenilor

Ziua de 9 Mai, marcată la Arad

În Piaţa „Avram Iancu“ din municipiul Arad s-a desfășurat, marți, o ceremonie de celebrare a semnificaţiilor zilei de 9 mai pentru România şi pentru celelalte popoare ale Uniunii Europene.

S-a marcat astfel ziua de 9 mai – Ziua obţinerii Independenţei de Stat a României şi, mai nou, Ziua Uniunii Europene, precum şi celor 72 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Evenimentul a debutat cu trecerea în revistă a gărzii de onoare de prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, și a continuat cu intonarea imnului național al României și a imnului Uniunii Europene.

Apoi, a fost oficiat un serviciu religios de către IPS Timotei Seviciu, arhiepiscop al Aradului, în memoria eroilor români care s-au jertfit pentru independenţă, dar şi în cele două războaiele mondiale.

Prefectul Cosmin Pribac a citit mesajul premierului Sorin Grindeanu, cu ocazia Zilei de 9 Mai. Momentul a fost urmat de un mesaj adresat de viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Muzeograful Bogdan Ivaşcu a vorbit despre semnificaţiile zilei de 9 mai, iar apoi a urmat ceremonia depunerii coroanelor de flori la statuia ostaşilor români din Piaţa „Avram Iancu“.

Au fost depuse coroane de flori din partea Instituţiei Prefectului şi structurilor M.A.I., Consiliului Judeţean, Primăriei Municipiului, veteranilor de război şi structurilor M.A.P.N., partidelor politice. De asemenea, au depus flori elevi ai Liceului Național de Informatică Arad, la ceremonie mai fiind prezenți și elevi ai Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea Gărzii de Onoare Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”.

foto: Prefectura Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.