Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Aradului, sărbătorită la Pécs

În data de 21 septembrie 2018, conform tradiției și potrivit programului de colaborare dintre orașele înfrățite Pécs și Arad, a fost sărbătorită Ziua Aradului la Pécs.

Evenimentul, devenit tradițional, s-a deschis oficial la Centrul Cultural Apáczai din Pécs.

Delegația arădeană a fost condusă de viceprimarul Aradului, Levente Bognár. Oaspeții Aradului au fost primiți de către viceprimarul orașului Pécs, dr. Őri László, respectiv de directorul și directorul adjunct al Centrului Cultural Pécs, Kövesi Mária și Pavlovics Attila.

În cadrul festivității de deschidere a avut loc vernisajul expoziției foto „Zece ani în imagini”, o expoziție ce marchează 10 ani de la semnarea acordului de înfrățire dintre cele două orașe.

La deschidere, viceprimarul orașului Pécs, dr. Őri László, a ținut să-i transmită, prin intermediul delegației arădene, mulțumiri primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, pentru tot sprijinul acordat în menținerea și consolidarea relației de colaborare între Arad și Pécs.

Viceprimarul Aradului, Levente Bognar, a subliniat că orașul maghiar (fostă capitală culturală europeană) constituie un model cultural, fapt pentru care partenerii arădeni au pus un accent și mai mare pe calitatea programelor prezentate la Pécs.

A urmat prezentarea celei de-a treia ediții a unei antologii literare („Cuvinte de legătură/Kötőszavak”), care cuprinde lucrări ale unor scriitori arădeni și maghiari. Din Arad a participat scriitorul și jurnalistul Irházi János, Vasile Dan, președintele filialei din Arad a Uniunii Scriitorilor din România, și nu în ultimul rând scriitorul Gheorghe Schwartz.

Solemnitatea evenimentului a fost întărită de concertul cvartetului Colegiului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad.

La sediul Teatrului de Păpuși „Bóbita”, Teatrul de Cameră „Aradi Kamaraszínház” a prezentat piesa „Sonkamenüett”, în regia lui Tapasztó Ernő.

Șirul evenimentelor artistice a fost închis de recitalul trupei arădene „Mario&The Teachers”, susținut în Piața Széchenyi din centrul orașului Pécs.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.