Ziarul electronic al arădenilor

Zilele Parcului Natural Lunca Mureşului, ediţia a V-a

fotoCea de-a V-a ediție a Zilelor Parcului Natural Lunca Mureşului va fi organizată în perioada 19-21 iunie, în Pădurea Ceala din Arad.

Conform Administrației Parcului, „este pentru prima dată când această sărbătoare se derulează pe parcursul mai multor zile, iar activităţile includ şi dezbateri pe diferite teme de interes legate de aria protejată“.

„Administraţia Parcului, împreună cu partenerii din acest an, au pregătit un program atractiv pentru iubitorii de natură, care include multe concursuri, destinate atât celor mici, cât şi părinţilor acestora“, au informat reprezentanții Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului.

Astfel, vizitatorii vor putea să se înscrie la concursul de orientare turistică, concursul de tir cu arcul sau la concursul cercetaşilor.

De asemenea, un eveniment care se va desfășura în ziua de 20 iunie va fi concursul de biciclete pentru copii, organizat pe trei categorii diferite de vârstă.

„La fel de atractivă va fi şi competiţia bucătarilor, care se vor întrece în prepararea unor mâncăruri alese în cătlane, iar în data de 21 iunie, la complexul Zori de Zi, se va desfăşura chiar şi un concurs internaţional de gătit, urmat de un recital al trupei Daniel’s Brothers“, au mai menționat cei de la Administrația Parcului.

Totodată, nu vor lipsi nici activităţile deja obişnuite precum plimbările călare, tiroliana, turul bicicliştilor, atelierul de împletit nuiele, acrobaţiile pe bicicletă şi altele.

Evenimentele se vor desfăşura la Centrul de Vizitare Ceala, cu excepţia zilei de 21 iunie, când vizitatorii sunt invitaţi la Complexul Zori de Zi.

Programul Zilelor Parcului Natural Lunca Mureșului poate fi consultat pe pagina de internet www.luncamuresului.ro.

Poster Zilele Parcului 2015-1

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.