Ziarul electronic al arădenilor

Zilele Culturii Austriece, ediția a IV-a, la Arad. PROGRAM

Consiliul Județean prin Centrul Cultural Județean Arad organizează anul acesta a IV-a ediție a Zilelor Culturii Austriece la Arad, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac la București și Asociația Culturală Musikforum Europa, sub patronajul Ambasadei Republicii Austria la București și a Consulatului Austriei la Timișoara.

Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea împărătesei Maria Theresia, căreia îi este dedicată ediția din acest an.

Manifestările culturale programate pe parcursul celor două zile vor evoca în primul rând personalitatea complexă a uneia dintre cele mai importante împărătese din istoria Europei și vor reliefa totodată moștenirea pe care Maria Theresia a lăsat-o Aradului.

Program

Marți, 14 noiembrie, Sala Regele Ferdinand, Primăria Arad

16.00 – Deschiderea oficială, conferință, muzică

16.30 – Conferință – Tema: „Aufklärung-ul Mariei Theresia și Banatul Imperial” – Prof. univ. dr. Victor Neumann – Director al Muzeului de Artă din Timișoara; Conferință  – Tema: „Moștenirea Teresiană în județul Arad” – Prof. dr. Dorel Sinaci – Director al Bibliotecii Județene Arad

17.30 – Concert de muzică de cameră – Trio Koehne (Viena)

Miercuri, 15 noiembrie, Muzeul de Artă Arad, Sala Ovidiu Maitec

17.00 – Vernisajul expoziției „Cetatea Aradului“

17.30 – Concert cameral – Koehne Quartett (Viena)

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.