Ziarul electronic al arădenilor

Zeci de străini depistați că locuiau ilegal în Arad

expulzare-300x212Zeci de cetăţeni străini au fost depistaţi, în Arad, cu şedere ilegală, în primul trimestru al anului, în urma unor activităţi specifice derulate de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) desfăşurate în cooperare cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat de presă al IGI, datele centralizate evidenţiază că, la nivel național, au fost depistaţi cu şedere ilegală 676 de cetăţeni străini, mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anilor 2014 şi 2015, când au fost depistate 548, respectiv 607 persoane.

Persoanele au fost depistate în toate judeţele ţării, numărul celor cu şedere ilegală fiind mai mare în oraşele care sunt centre universitare sau se află în apropierea frontierei de stat, respectiv Bucureşti (220), Iaşi (25), Cluj (23), Timiş (103), Arad (44) şi Constanţa (37).

Cei mai mulţi sunt din state precum Moldova, Israel, Pakistan, Irak şi Tunisia.

Potrivit IGI, până în prezent, ţara noastră nu a fost afectată în mod major de o presiune migraţionistă, situaţiile înregistrate se menţin în parametrii ultimilor ani, nefiind semnalate creşteri semnificative ale acestui indicator.

Inspectoratul anunţă că va continua organizarea unor astfel de acţiuni. Activităţile desfăşurate de către poliţişti urmăresc îndeaproape asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.