Ziarul electronic al arădenilor

Zece șoferi sub influența alcoolului, prinși de polițiști

Zece șoferi au fost depistați, de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad, conducând autoturisme, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Cei zece au fost depistați în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, pe Bulevardul Revoluției, a fost identificat un bărbat, de 46 de ani, care conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii expirate din luna decembrie 2016, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe strada Andrei Șaguna a fost depistat un tânăr, de 19 ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii expirate din 26 ianuarie. În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că numerele de înmatriculare fuseseră atribuite unui alt autoturism, iar în urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor doi a fost întocmit câte un dosar de cerectare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și sub influența alcoolului, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, cu numere false și sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii au depistat, pe raza localității Bârzava, un tânăr, de 27 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe DJ 709, pe raza localității Șicula, un bărbat de 59 de ani, care se afla la volan cu o alcoolemie de 0,66 mg/l.

În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că niciunul dintre cei doi conducători auto nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Și în aceste cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

Polițiștii au mai depistat pe raza municipiului, în timp ce conduceau autoturisme sub influența alcoolului, un tânăr, de 26 de ani, din Arad, care conducea, pe strada Pășunii, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe strada Poetului, un bărbat, de 45 de ani, cu o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în municipiu a fost depistat un bărbat, de 39 de ani, din Arad, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe strada Andrei Șaguna, a fost prins un bărbat, de 58 de ani, cetățean german, care conducea un vehicul, având o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au mai depistat un tânăr, de 22 de ani, din Arad, în timp ce conducea o mașină, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe strada Steagului, a fost identificat un tânăr, de 29 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, în toate cazurile s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.